background reglementation

Mi a megfelelő nyomás téli gumiknál?


Az abroncs karbantartása, de legfőképp a megfelelő üzemi nyomáson tartása a legfontosabb tényező a biztonságos közlekedés szempontjából.

Olvassa el a téli abroncs nyomására vonatkozó tanácsainkat!

Mikor kell ellenőriznem az abroncsnyomást?

Idővel az abroncs veszít a nyomásából, ez természetes fizikai jelenség. Ezért kell időnként (mi a havi ellenőrzést javasoljuk) ellenőrizni az abroncsnyomást, és szükség esetén beállítani a megfelelő értékre (ez minden gumira igaz: téli, nyári vagy négyévszakos abroncsra egyaránt). A rendszeres ellenőrzés során kiderül az is, ha rendellenes módon veszít a nyomásból az egyik abroncs, amiből valamilyen sérülésre lehet következtetni. 

Hosszabb út vagy a jármű nagyobb terhelése előtt szintén érdemes leellenőrizni az abroncsnyomást. Ne feledje: a gumit lehetőség szerint hideg állapotban (esetleg legfeljebb 3 km megtétele után) célszerű ellenőrizni. 

Auto Edito voiture edito article topic8 pression pneus hiver max Tips and Advice

Állítsa be a gumiabroncs nyomását télen

A téli hőmérséklet közvetlen hatással van a gumiabroncsokra: amikor a hőmérséklet csökken, a gumiabroncsok nyomása is csökken.

A szükséges beállítások elvégzése érdekében havonta egyszer ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását.

Téli gumik: Ügyeljen a nyomás megfelelő beállítására!


Mindig azt javasoljuk, hogy ellenőrizze és módosítsa a gumiabroncs nyomását a külső külső hőmérsékleten.

Ha belül fel kell fújnia a levegőt, akkor ezt követően hagyja kint a járművet, hogy akklimatizálódjon, és ellenőrizze, hogy a nyomás megfelelő -e a jármű vezetése előtt. 

michelin pression calul
Auto Background equipements speciaux Tips and Advice

A legfontosabb tudnivalók téli vezetéshez

Fontos, hogy a gyártó által megadott nyomásértékek alapján állítsuk be a téli abroncs nyomását. A nyomástáblázatokat az alábbi helyen találhatja meg : 

  • az autó küszöblemezén vagy az üzemanyagtöltő ajtaján;
  • az autó felhasználói kézikönyvében;
  • a gyártó által kiadott tájékoztató anyagokban vagy autós szakkönyvekben.


Az alulfújt (alacsony üzemi nyomású) vagy túlfújt (túl magas üzemi nyomású) abroncsok hátrányosan befolyásolják a jármű kormányozhatóságát és úttartását, a futófelület nem egyenletesen kopik. A rendszeres nyomásellenőrzés segít a kopás minimalizálásában is.

Találja meg másodpercek alatt a tökéletes Michelin abroncsokat!

További cikkek, amelyek még érdekelhetik

A megjelent cikk(ek) célja, hogy iránymutatásként szolgáljanak az abroncsválasztás során, illetőleg, hogy a tudomány, a technika, a teszteredmények és a Michelin tapasztalatai alapján időszerű és pontos tájékoztatást nyújtsanak az olvasóknak. Ha arról értesülünk, hogy hibás vagy pontatlan információk szerepelnek a cikk(ek)ben, igyekezni fogunk kijavítani ezeket. Mindazonáltal a Michelin semmiféle felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a cikkekben közzétett információk tekintetében, mely információ kivétel nélkül általános jellegűek, és nem feltétlenül teljesek, pontosak vagy az olvasás időpontjában naprakészek, továbbá nem minősülnek jogi vagy szaktanácsnak.