A legjobb kisteherautó terepabroncs kiválasztása

HOGYAN TUDOM KIVÁLASZTANI A LEGJOBB TEREPABRONCSOT KISHASZONGÉPJÁRMŰVEMHEZ?

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

A leginkább megfelelő kishaszongépjármű terepabroncs kiválasztásához elsősorban a használat jellegét érdemes néhány fontos szempont alapján megvizsgálnunk. Cikkünkből kiderül, hogyan válasszunk terapabroncsot furgonunkhoz.

Terepabroncs (off-road) vagy vegyes használatra tervezett (all terrain) gumiabroncs?

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy vannak „igazi” terep-, azaz off-road abroncsok és félig közúti, félig terephasználatra tervezett, ún. all terrain gumiabroncsok. Amit általában terepnek nevezünk, az olyan nehezen járható, nem kiépített terület, amelyen történő közlekedésre alapvetően nem tervezték a kishaszongépjárműveket -- az ilyen terepviszonyok közötti közlekedésre tervezték a terepjáró, illetve 4x4-es néven ismert összkerék-meghajtású járműveket.
Előfordulhat azonban, hogy a furgonnal a közutak aszfaltburkolatánál némileg nehezebb terepen kell vezetnünk.

Milyen típusú terepen autózunk a furgonnal?

Lehet füves, nedves vagy sáros a terep, behavazott, kavicsos, esetleg macskaköves a munkavégzés helyszínéig vezető út: előfordulhat, hogy önnek csúszós vagy süppedős útfelületen kell autóznia, ahol elakadhat, besüllyedhet, elkaparhat a kerék, vagy egyszerűen csak nincs biztonságban.

Munkavégzés közben nehéz terepen vagy akadályokon kell áthaladnia. Az alább felsorolt esetek közül valószínűleg megtalálja az önre leginkább jellemzőt:

Főként városban autózom

1 - Főként városban autózom

Ha ön például egész nap házhozszállítást végez a városban, parkolás közben gyakran hozzáütődhet az abronccsal a padkához.

A városi utakon az elhasználódás és az időjárás miatt kátyúk alakulhatnak ki.

Az oldalfal meggyengülés, illetve kidudorodás (látható kitüremkedés az oldalfalon) kockázatának csökkentése érdekében azt javasoljuk, hogy furgonját vastag, megerősített oldalfallal készült abronccsal szerelje fel -- ilyen például a MICHELIN Agilis 3 (nyári) és a MICHELIN Agilis Alpin (téli), illetve a MICHELIN Agilis CrossClimate (négyévszakos) abroncs. 

Sokszor autózom építési területeken

2 - Sokszor autózom építési területeken

Ha önnek a munkája miatt gyakran kell építési területen vezetnie furgonját, gyakran különösen nehéz terepen vezethet az útja -- például sáros, köves földutakon, ahol a mechanikai behatásoknak, éles köveknek és szöglyuksérülésnek ellenálló, robusztus abroncsra van szükség. 

Kisteherautójára a négyévszakos MICHELIN Agilis CrossClimate abroncsot ajánljuk, amellyel még alkalmankénti mérsékelt havazás esetén is biztonságosan közlekedhet -- zordabb téli időben pedig válassza a MICHELIN Agilis Alpin abroncsot! 

Főként vidéki utakon vezetek

3 - Főként vidéki utakon vezetek

A vidéken autózók gyakran országos főutakat és mellékutakat használnak. Az utak egy része jól karbantartott, míg másokat elhanyagolnak vagy egyáltalán nem fordítanak gondot a karbantartásukra.

 Az ilyen utakon kátyúk, sőt igazi gumigyilkos kátyúmonstrumok is előfordulhatnak, amelyek az önkormányzati költségvetés szűkössége miatt a többé-kevésbé jól befoltozott aszfaltozáson egyre szaporodnak. Elképzelhető, hogy csak köves, sáros utakon vagy füves területeken át éri el el az aszfaltos úttól távolabb eső létesítményt vagy lakóházat.

Olyan strapabíró és nagy teljesítményű abroncsokat ajánlunk, amelyek a nehezebb terepen is kiváló tapadást biztosítanak a járműnek: MICHELIN Agilis 3 (nyári időszakban) és MICHELIN Agilis Alpin (téli) abroncsaink, illetve MICHELIN Agilis CrossClimate (négyévszakos) termékünk felszerelését javasoljuk önnek.

All terrain kishaszongépjármű abroncsok

A technológiai újítás és a kivételes vezetési élmény iránt elkötelezett Michelinnél fejlesztőmérnökeink a világ leglenyűgözőbb járművei számára terveznek abroncsokat.

A kifejezetten kisteherautókhoz tervezett MICHELIN Agilis abroncsok nehezebb terepen is megbízható tapadást nyújtanak.
 

MICHELIN Agilis CrossClimate - EN

Optimális vonóerő minden útfelületen

Sáros, füves, kavicsos vagy havas úton kell vezetnie? Nem gond!: a MICHELIN Agilis CrossClimate abroncs technológiai megoldásai, a V alakú futófelületi geometria, a masszív gumiblokkok és a széles mintázati árkok még nehezebb terepen is kiváló tapadást biztosítanak. A mintázat kiválóan vezeti el a vizet, nedves útfelületen is biztonságos az autózás.  

Strapabíróbb felépítmény

A nehéz terepen nagyobb a defekt és a gyors gumikopás kockázata. Ezért tettük erőteljesebbé a MICHELIN Agilis CrossClimate abroncsot.

Egyedülálló oldalfallal rendelkezik, amely hatékony védelmet jelent az ütésekkel, mechanikai behatásokkal szemben, a strapabírásról pedig az innovatív, teherautó-abroncs gyártási technológiából származó, rendkívül kopásálló gumikeverék gondoskodik.

Rátermett és sokoldalú gumiabroncs -- minden időjárásban

A nyári és téli gumiabroncsok rutinszerű cseréje időigényes és költséges gyakorlat lehet. Autósként viszont ön is azt szeretné, hogy minden időjárási helyzetben, minden úton, télen és nyáron egyaránt biztonságosan közlekedhessen.

Ezért ideális választás a MICHELIN Agilis CrossClimate négyévszakos gumiabroncs: vállalkozása egész évben pörög anélkül, hogy önnek a szezonális abroncscserével kellene foglalkoznia.

A MICHELIN Agilis CrossClimate abroncs téli minősítéssel rendelkezik (3PMSF), ami azt jelenti, hogy teljesítményét havas és nedves felületen standard teszteken vizsgálták.

Az abroncsot úgy tervezték, hogy a nyári és a téli abroncsok előnyeit ötvözze, így változékony időjárásban, a nagyobb hőmérsékleti ingadozások ellenére egész évben a megfelelő teljesítményt nyújtja.

További tudnivalók a négyévszakos kisteherautó gumiabroncsokról

Piacvezető élettartam teljesítmény minden abroncs kategóriában(1)(2)

Minél tovább tartanak az abroncsai, ön annál többet spórol.

A kopott gumik cseréje nem csak pénzbe, időbe is kerül.

A MICHELIN Agilis CrossClimate abroncsot kifejezetten hosszú élettartamra és tartós teljesítményre terveztük.

A kilométerteljesítménye átlagosan legalább 25%-kal nagyobb, mint a legfontosabb konkurens gyártók nyári és téli gumiabroncsaié, a négyévszakos konkurens termékekhez képest pedig 39%-kal hosszabb az élettartama(1)(2).

A hosszú termékélettartamnak köszönhetően 100 000 km-enként átlagosan 4 gumiabroncsot takaríthat meg.(3)

JOGI NYILATKOZATOK

(1) - élettartam - A Michelin megbízásából a DEKRA Test Center által 2017-ben végzett mérések alapján; Mercedes-Benz Sprinter modellre szerelt 235/65R16C 115/113 R méretű abroncs; további vizsgált termékek: prémium nyári, téli & négyévszakos konkurens termékek (NYÁRI: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42 760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29 660 km), TÉLI: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 412 km), CONTINENTAL VanContact Winter(32 863 km), PIRELLI Carrier™ Winter(33 009 km); NÉGYÉVSZAKOS: MICHELIN Agilis CrossClimate (47 702 km), CONTINENTAL VanContact™4Season (21 396km), PIRELLI Carrier™ All Season(30 467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons(29 790 km)).
Élettartam tesztelés: 10.000 km valós futás (D50) + 1,6 mm profilmagasságig becslés.

(2) - élettartam - A DEKRA Test Center hitelesítésével végzett Michelin belső vizsgálat (Narbonne tesztpálya), 2020 december - 2021 február, Renault Master modellre szerelt 235/65R16C 115/113 R méretű abroncsok összehasonlító vizsgálata. MICHELIN Agilis CrossClimate (29 789 km), illetve BRIDGESTONE Duravis All Season (22 023 km). Élettartam tesztelés: 9 421 km valós futás (D50) + 1,6 mm profilmagasságig becslés.          

(3) - megtakarítás - 100 000 km-ként 4 darab abroncs megtakarítása -- a legfontosabb konkurens négyévszakos termékekkel végzett összehasonlításban. Michelin belső számítás: flotta value tool számítás, 235/65 R16  115/113R méret -- 100 000 km éves futással használt kishaszongépjármű egy éves használata alatt (MICHELIN Agilis Cross Climate: 4 abroncs, Continental VanContact 4 Seasons: 12 abroncs, Pirelli Carrier AllSeason: 8 abroncs, Goodyear Vector 4Seasons Cargo: 8 abroncs, illetve Bridgestone Duravis All Season: 8 abroncs).    

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét